Zelení pro Medlánky

11.10.2010 08:49

Přátelé,

nejen poslední "vzdálené" světové ekologické katastrofy (v oceánu plovoucí
ostrov z pet lahví o velikosti 1/2 USA, obří únik nafty v Mexickém zálivu, v očekávaných důsledcích podobný únik maďarského toxického bahna), ale i stovky "malých" ne tak viditelných zásahů do kvality života a pokračující devastace životního prostředí všude kolem nás v zájmu  "pokroku" a stále se hromadící spotřeby (a odpadu) už nás dávno měly nejen varovat.Není pravda, že s tím nemůžeme nic dělat. I ty nejmenší a zdánlivě nepodstatné a "zbytečné" akce a kroky se kumulují a nakonec uplatní. Nyní před volbami je to u mnoha aspoń trochu ekologicky smýšlejících občanů obava ze "ztráty"
hlasu. Myslím samozřejmě SZ, které je už tradičně nasazována šaškovská čepice (vzhůru na stromy..), což už moc nezabírá a tak se opět sahá k osvědčeným dezinformacím a manipulacím.

Příkladů pro zasvěcené je mnoho, uvádím namátkou: V roce 2003 vládnoucí sestava ČSSD Špidla,Urban spolu s ministrem ŽP Ambrozkem z KDU-ČSL, kdy SZ vůbec nebyla ve vládě nastavili pravidla pro výkup solární elektřiny. Ačkoliv SZ se tohoto velkého podvodu vůbec neúčastnila a protestovala proti nesmyslnému zastavování zemědělské půdy je na ni házena vina za jinými připravené zdražení elektřiny. Pravdu o tom, že  většinu solárních
elektráren vlastní dobře informovaní politici či samotný ČEZ včetně maximálně angažovaného Svazu průmyslu už provedená mediální masáž spolehlivě překryla. Za zdražení prostě můžou zelení a hotovo! A je to i důvod, proč se vrátit k uhlí. Ze stejné kuchyně často pochází i volební výzkumy.Taky dobrý kšeft, zvlášť když si zadavatel z obecních peněz připlatí.

Podle předposledního průzkumu  před dvěma týdny měla SZ v Brně 6,7% (agentura Focus, MF 20.9) a  pak těsně před Moravcovou televizní besedou  další  najatá agentura (proč asi) "vyzkoumá" 4% a  kandidáti SZ pro jistotu zůstali za dveřmi. Nenechte sebou prosím manipulovat.  Pokud Vás někdy SZ zklamala mj. svou tzv. hádavostí či importovanou nejednotností (O.Zubovová, alias Zubová),  zkuste ji srovnat s nekončící řadou neetického až kriminálního počínání  "velkých"stran, což nebyl nikdy případ SZ. Mimochodem - oné 99%ntní  jednotnosti jsme si užili už dosti. Tento příspěvek k zamyšlení před volbami nepíšu proto, že jsem na kandidátce SZ (ostatně číslu 16 by nepomohlo ani masové křížkování).  Jde mi o to, aby se do velkého zastupitelstva dostalo aspoň několik skutečných a nepředstíraných ekologů.
 Bylo by to k prospěchu i nám v Medlánkách, protože spolupráce našeho o.s. se zástupci SZ na MMB byla vynikající a  byla by velkým přínosem i v příštím volebním období. Strana zelených je proti změnám Územního plánu povolujícím silniční  propojení Medlánky-Ivanovice a Medlánky-Komín/Bystrc.

Ladislav Žuja
  
PS: Při posledním volebním průzkumu v Německu získali zelení 24% - o jedno procento víc, než dříve vládnoucí SPD....

Zpět