Maceška - dočasné řešení nedostatečných kapacit školky

06.11.2010 20:34

I přesto, že jsme vyhráli volby, tak to vypadá, že nebudeme sedět na těch správných židlích, abychom mohli aktivně rozhýbat projekt na vybudování školky modulární cestou a zajistit tak její otevření k 1.9.2011. I přes tuto "nepříjemnost" slibujeme, že pro otevření nových tříd školky uděláme vše, co bude v našich silách a zároveň budeme pracovat na alternativním řešení. 

Toto alternativní řešení, které by ulehčilo matkám na mateřské dovolené potřebujícím alespoň pár hodin denně pro svou práci nebo odpočinek, je mikroškolka Maceška. Jedná se o projekt centra volného času Lužánky, který využívá například prostory školní družiny v čase, kdy je neobsazená, tzn. od cca. 8.00 do 12.00 hodin. V tomto čase lze získat pro Medlánky miniškolku pro 15 dětí ve věku od 2 do 4 let. Nejedná se samozřejmě o náhradu chybějící školky. Nicméně zapojením se do tohoto projektu bychom mohli alespoň částečně zalátat díru v kapacitě školky, která se neustále zvětšuje. 
Maceška má jako jediný projekt tohoto druhu vypracovány standardy a školní vzdělávací program, který obsahuje cvičení, zážitkové učení, hudební a výtvarnou činnost. Nejedná se tedy o žádnou "macešskou odložnu", ale o kvalitní projekt, který by mohl děti dobře připravit na docházku do běžné školky. 

Na otevření Macešky v Medlánkách intenzivně pracujeme a budeme Vás na těchto stránkách informovat o pokroku a snad i o brzkém otevření.

Za OPM Kateřina Žůrková

 

Zpět