Jak dopadly první Medlánecké farmářské trhy?

21.04.2011 21:17

V sobotu 16. dubna se před KC Sýpka konaly první Medlánecké farmářské trhy. Všichni ti, kteří se podíleli na organizaci této akce, byli až do tohoto dne ve velkém napětí, jak se celá akce vyvede. Dosud se v Medlánkách podobná akce nekonala a nikdo tak nemohl tušit, zda místní obyvatelé budou mít vůbec o něco takového zájem. Je totiž velmi nepříjemnou skutečností, že je to právě první konání akce, které rozhoduje o jejím dalším úspěchu či neúspěchu. Pokud lidé nepřijdou napoprvé a prodejci neudělají "dobrý kšeft", příště již nepřijedou, protože se jim to nevyplatí.

Naštěstí se ukázalo, že jakékoliv pochybnosti o zájmu veřejnosti byly liché. První Medlánecké farmářské trhy nedostatkem zájemců rozhodně netrpěly a sešlo se více lidí, než kolik si kdokoliv z nás představoval. Zaskočeni byli bohužel i někteří prodejci, kteří až na místě zjistili, že by mohli prodat i 2x tolik zboží, než kolik přivezli. Kdo měl možnost, přivezl další zásoby, bohužel u všech to možné nebylo a tak se na některé zájemce nedostalo. I to je ale poučením pro příští trhy, které se budou konat již 14. května od 9 do 13 hodin. Prodejci, kteří byli zaskočeni nebývalým počtem zájemců přislíbili, že příště přijedou ještě lépe zásobeni.

Závěrem bych chtěl poděkovat především Katce Žůrkové, která si vzala celou akci organizačně na starost a postarala se o hladký průběh. S výjimkou několika málo drobností, které pramenily z toho, že se jednalo o první akci tohoto druhu v Medlánkách, bylo vše výborné. Jsem si jistý, že příště bude všechno ještě lepší.

Martin Teplan

Zpět